Varázslatos Mianmar

Jelentkezz a 2020-as fotótúránkra!

“…egy pillantás arra az eltűnő Ázsiára, ahol az utazás nehézségei is a kaland részeit képezik, és ahol az élet a szerzetesek énekének és monostorok harangjának ütemére mozog.”

Varázslatos
Mianmar

Jelentkezz a
2020-as
Fotótúrára!

“…egy pillantás arra az eltűnő Ázsiára, ahol az utazás nehézségei is a kaland részeit képezik, és ahol az élet a szerzetesek énekének és monostorok harangjának ütemére mozog.”

Galéria

Fotótúra 2020

Egy jó fotós akkor is nyitva tartja fényképezőgépén a rekeszt, amikor körülötte mindenki lehunyja a szemét.

Ahhoz, hogy a legcsodásabb fotókat készítsük el, meg kell ragadni a legtökéletesebb pillanatokat. A burmai túra során ezeket az egyedülálló momentumokat éljük majd át, ez viszont olykor kényelmetlenséggel is járhat: lesz, hogy csípős hajnalban a szerzetesekkel ébredünk, a legnagyobb melegben a porban hasalunk, vagy késő este a mesés pagodák éjszakai fényeire exponálunk. A hosszabb utak során lehetőség nyílik betekinteni a színfalak mögé és valódi életképeken keresztül megismerni Burma igazi arcát!

A szabad fotózásokon túl számos irányított shootingon vehettek részt, ahol helyi modellek segítségével készíthettek lélegzetelállító képeket. Helyi vezetőink mindvégig aktívan segítik a csoportot, hogy Nektek csak a fotózásra kelljen összpontosítani. Egy fantasztikus csapat segít Titeket abban, hogy meglássátok a témákat, és profi vezetőtök Lar Thu útmutatásával úgy örökíthessétek meg azokat, hogy képeitek bárkit újra és újra lenyűgözhessenek. Természetesen rengeteg werkfotó is készül az út során.

Reméljük, hogy élvezni fogjátok a közös időt, tanultok, láttok, tapasztaltok, és nem utolsó sorban egy feledhetetlen utazást éltek át velünk!

A túra felépítése

13 nap alatt bejárjuk Mianmar legszebb vidékeit.

Itt nem kell kapkodnod, biztosítunk számodra elegendő időt, a legmegfelelőbb időpontokat, helyszíneket és fényeket, hogy megélhesd kreativitásodat és spontaneitásodat. A túra során a szakmai vezető Lar Thu (akinek a bemutatkozását lentebb találod) és a helyszínekre szervezett asszisztensek folyamatos és széleskörű segítséget nyújtanak, hogy a legszebb képekkel térj haza.

A TÚRA IDŐPONTJA: Minden hely elkelt

A kaland opcionális tengerparti pihenéssel is kiegészíthető (részleteket a költségeknél találsz.)

A túra részletei:

Költségek

A fotótúra részvételi díja: 1699 USD (10 fő esetén)

• Felár ellenében a túra belföldi repülési lehetőséggel is elérhető
• Az opcionális tengerparti kiegészítés díja: 549 USD kétágyas-, illetve 749 USD egyágyas elhelyezés esetén

Fizetés módja:
• A foglaló: 1000 USD
• A fennmaradó összeg a túra megkezdésekor, Yangonban fizetendő

A túra a következőket tartalmazza:
• 12 éjszaka szállást, komfortos, saját fürdőszobával és klímával ellátott, európai színvonalú, jó ajánlású hotelekben, kétágyas szobákban, reggelivel
• 13 nap aktív fotózás
• Kis csoportlétszámot, és saját, kényelmes, klimatizált kisbuszt sofőrrel, az utazás egész időtartamára
• Csónakos és szekeres kirándulásokat
• Helyi kísérőket, akik helyismeretükkel és tapasztalatukkal nagyban hozzájárulnak a sikeres fotózásokhoz
• Az összes zóna- és egyéb belépőt
• Fotózási díjakat
• Modelleket Hpa anban, Taungooban, Baganban, és az Inle tavon, a shootingok szerelmeseinek
• S.F. Lar Thu idegenvezető és a helyszínekre szervezett asszisztensek folyamatos és széleskörű szakmai segítségét, hogy a legszebb képekkel térj haza
• Elegendő időt, a legmegfelelőbb időpontokat, helyszíneket és fényeket, valamint bőséges kreativitást és spontenaitást
• Kávét a hajnali fotózásokhoz, és utazásokhoz

A túra nem tartalmazza:
• Nemzetközi repülőjegyek Mianmarig és vissza, kb. 240.000 Ft/fő
• Vízum: kb. 50 USD
• Ebédek, vacsorák, valamint italok (melyek Mianmarban jellemzően pár dolláros költséget jelentenek)
• Utasbiztosítás
• Borravalók

A tengerparti hosszabbítás tartalmazza:

• 3 éjszaka szállást, saját fürdőszobával és klímával ellátott, magas színvonalú, kiválló ajánlású hotelben, svédasztalos reggelivel, közvetlenül Ngapali beach lélegzetelállító tengerpartján
• Belföldi repjegyeket

Jelentkezési határidő: 2019. november 26.

Hasznos információk

1. Éghajlat és időjárás

Mianmar legnagyobb területére a három évszakból álló trópusi monszun éghajlat jellemző. Az ország felkeresése a hűvös évszak alatt a legkényelmesebb, fotótúránkat is ennek megfelelően terveztük. Meleg nappalokra, száraz csapadék nélküli időre számíthattok, ezért könnyű pamut- és vászonruházat ajánlott, esténként és a kora hajnali fotózások alkalmával pedig szükség lehet egy réteg melegebb öltözékre is.

2. Oltások, orvosi ellátás

Az ide látogatók számára nincs kötelező védőoltás, nemzetközi oltási igazolványra sincs szükség, azonban a higiéniára fokozott figyelmet kell fordítani, ezért tanácsos kizárólag palackozott vizet fogyasztani, valamint érdemes betartani az Ázsiába utazással kapcsolatos egyéb egészségügyi ajánlásokat is.

A problémák elkerülése érdekében legkésőbb az utazás előtt egy hónappal célszerű felkeresni háziorvosotokat, és az alábbi védőoltásokat beadatni magatoknak: Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz. A nagyvárosokon kívül DEET tartalmú rovar riasztószer használata javasolt. A nagyobb gyógyszertárakban listát állítanak ki az utazáshoz ajánlott készenléti gyógyszerekről. Az utazás előtt gondoskodni kell teljes körű utasbiztosítás megkötéséről is.

3. Vízum

Az országba lépést megelőzően vízum kérvényezésre lesz szükséged, melyben szívesen segítünk. Ha papíralapú vízumot kérsz, a nagykövetségek, és a konzulátusok egy naptól akár több mint két hétig tartó ügyintézésével számolj.
A nagykövetségeken és konzulátusokon szerezhető vízumokon kívül Mianmar online e-vízum rendszerrel is rendelkezik. Az idegenforgalmi vízum kb. 50 dollárba kerül.

4. Biztonság

Minden olyan régió amelyet turisták látogathatnak, teljesen biztonságos. A külföldiek elleni bűncselekmények rendkívül alacsonyak, Yangon az egyik legbiztonságosabb nagyváros, ahol nincsenek olyan negyedek, amelyeket el kell kerülni. A mianmari emberek túlnyomó többsége barátságos, és segítőkész, gyakran előfordul, hogy a helybeliek megragadják a lehetőséget, és egyszerűen csak leszólítják az embert, hogy külföldiekkel beszélhessenek, vagy csak gyakorolják az angol nyelvet. Az ország egyedülálló nőként is biztonságosan körbeutazható. Az esti és a hajnali fotózások alkalmával hasznos kelléketek lehet egy zseblámpa, mivel a járdák és az utak rossz állapotban vannak.

5. Pénzügyek

A kyat az ország hivatalos pénzneme, rövidítése „K“; vagy „MMK“, az amerikai dollárt alternatív pénznemként használják.

A Mianmarba vitt amerikai dollároknak tökéletes állapotban kell lenniük! Amennyiben a dolláron bármilyen folt, gyűrődés, jel, hajtás stb. található, elképzelhető, hogy sehol se fogadják majd el, vagy csak sokkal rosszabb áron, ezért érdemes makulátlan bankókat beszerezni, és valami megoldást találni a gyűrődésmentes szállításukra.

6. Telefon, mobil, internet

Mianmarban a mobil lefedettség egyre jobban növekszik, SIM kártyák könnyedén elérhetőek, 4G hálózat is fokozottan terjed. Fontos megemlíteni, hogy eldugottabb vidéki környékeken, amelyeket útba ejtünk, elképzelhető a hálózat szakadozása, vagy megszűnése.

Az internet sebessége lassú lehet, különösen a vidéki területeken. Ingyenes Wi-Fi-t számos étteremben és bárban, valamint a szállásokon is találhatsz. A korábbi internetes korlátozások megszűntek, így szabadon hozzáférhetsz a legtöbb webhelyhez és szolgáltatáshoz – köztük a Facebookhoz, a Twitterhez, a Gmailhez, stb.

7. Kultúra, nyelv

Mianmar egyedi kulturális hagyományokkal rendelkezik, melynek középpontjában a magánéletet és a közéletet egyaránt átható buddhizmus áll. A buddhista vallási helyeken a lábakat és a vállakat mindíg takarni kell. A hölgyeknek is figyelemmel kell lenniük öltözékük megválasztásánál, a rövid szoknya és a fedetlen vállak vonzzák a nem kívánt figyelmet. A cipőt/papucsot és a zoknit el kell távolítani, mielőtt bármilyen szentélybe, pagodába, kolostorba, vagy akár lakásba/otthonba belépnénk.

Az emberek itt általában kevésbé sietnek, amelynek következtében előfordul, hogy hosszabb ideig kell várni a kiszolgálásra, azonban a türelmetlenséget és a hangoskodást nem fogják jó szemmel nézni. Az angol nyelvet több-kevesebb jártassággal beszélik.

8. Étkezés

A mianmari étkezés általában olcsó, egy helyi étteremben, vagy teaházban egy egyszerű ételért 1 – 3 dollárt fizetsz, azonban ha valami jól elkészített nyugati ételre vágysz, akkor nagyjából 5 – 10 dollárral számolj. Egy üveg burmai sör, vagy más mianmari szeszesital ára körülbelül 80 cent és 2 dollár között mozog, a csúcsminőségű éttermekben, szállodákban és bárokban ez az ár természetesen jóval magasabb is lehet.

9. Felelősségteljes utazás

A társadalmi felelősségvállalásra figyelemmel fontos, hogy mianmari utazásunk során az országban elköltött pénz minél nagyobb része a helyi közösségekhez jusson el. Mindezt a legjobban úgy valósíthatjuk meg, ha helyi termékeket vásárolunk, burmaiak által látogatott éttermekben fogyasztunk, helyiek által működtetett panziókban szállunk meg, és burmai idegenvezetőt keresünk magunk mellé. A mianmariak végtelenül hálásak, segítőkészek, nyitottak, és meglehetősen kíváncsiak az ide látogatókra

Ilyen volt a 2019-es fotótúra:

Ilyen volt a 2019-es fotótúra

Varázslatos Mianmar

Ilyen volt a 2019-es fotótúra

Varázslatos Mianmar

Ilyen volt a 2019-es fotótúra

Varázslatos Mianmar

Ilyen volt a 2019-es fotótúra

Varázslatos Mianmar

"A fotótúra minden várakozásomat felülmúlta. A képarányom szuper, nagyon-nagyon ütős koktélt kevertetek! "

Borzasztó sok látnivaló-élmény-fotós téma adatott meg itt. Jó volt, hogy tematikus (fotó) volt a csoport, így nem okozott  problémát az eltérő szokás-érdeklődés extrém korán kelni napkelte miatt pl.). Ezt utazási irodán keresztül nem lehet elérni. Jövőre is megyek szinte biztos!

Rómeó

"Egyszerűen minden 10 méteren történik valami..."

Nagyon tetszett az egész túra, hihetetlen jófej társaság jött össze. Mindenkinek hatalmas motivációja volt, nagyon erős képanyaggal jöttünk haza. A szoció életképek mindenkinek bejöttek, egyszerűen minden 10 méteren történik valami. Jó volt átutazni, buszozni az országon élveztük, hogy csak kinézünk az ablakon és látjuk, hogy változik az élet.

Csaba

"A mianmari túra az első találkozásom volt Ázsiával és óriási élmény volt! "

Sétálni a Svegadon pagoda kövein és hallgatni a szerzetes gyerekek énekét, csónakázni az Inle tavon, hőlégballonnal Bagan pagodái fölé emelkedni és megcsodálni ahogy előbukkannak a hajnali ködből, a Pindaya-barlang buddha szobrainak ezrei között bolyongani…és még hosszasan sorolhatnám azokat a csodákat, amikkel nap nap után találkoztunk. De mégis az egyik legmehatározóbb az a rengeteg kedvesség és mosoly volt, amit az utunk során a helyiektől kaptunk. Nem kérdés, életre szóló kaland volt.

Erzsi

"Végre esélyem nyílt olyanokkal beszélni, akik igazán jól kiismerik magukat a témában"

Én jó magam nem vagyok fotós, csak hobbiként foglalkozom a témával, ezért igen segítőkésznek tartottam ezt a túrát tudásom kibővítésének érdekében. Nem is kellet csalódnom, mert sok jó és hasznos információt volt részem megismerni a fotózás világáról. Talán olyasmit is, amit magamtól nem is biztos, hogy észrevettem volna. Az ottani kultúra érdekessége elvarázsolja az embert egy másik világba, ami sok újdonságot rejteget önmagában. Végső soron akárki vagy ezt biztos ne hagyd ki, mert minden esetben tanulságos és élvezetes túra lesz.

Martin

"Köszönöm az utazást és a rengeteg élményt!"

Nagyon jól szervezett és felépített túra volt. Nosztalgiából sokszor nézegetem a képeket, jó újra ott lenni. A rumot még tartogatom a csapatnak, remélem összefutunk! 🙂

Győző

Rólunk

Pintér Edina & Ferenc Ákos
Bloggerek, Varázslatos Mianmar

Pintér Edina &
Ferenc Ákos
Bloggerek, Varázslatos Mianmar

Már gyermekkorunk óta az utazás szerelmesei vagyunk, mindketten így nevelkedtünk. Az volt az álmunk, hogy 30 éves korunkig legalább 30 országot lássunk. Mára a fél világot bejártuk, a másik fele pedig folyamatosan motivál minket. Az utazásaink során szerzett talpraesettség lendít át minket az élet kihívásain.

Valamennyi burmai utunk során kedves mianmari barátunk, Lar Thu az útitársunk, aki minden egyes alkalommal a legtitkosabb helyszínekre kalauzol minket, hogy a kulisszák mögé is bepillantást nyerhessünk, megismerve ezáltal az ország igazi arcát. Tapasztalatainkat összegyűjtve, közösen hoztuk létre a “Varázslatos Mianmar”-t, hogy segítségére legyünk mindazoknak, akik szeretnék felfedezni az arany pagodák elfeledett kincseit. A túrák szervezőjével napi szinten kapcsolatban vagyunk, így mindíg első kézben értesülünk mindenről, szinte tiszteletbeli konzulok is lehetnénk, mert lassan már név szerint ismerjük az épp az országban tartózkodó legtöbb magyart. Az elmúlt évek során több tízezren olvastátok Mianmarral kapcsolatos cikkeinket a legnagyobb online médiafelületeken, hallhattatok minket rádióban, vagy találkozhattatok velünk újságokban, így örömmel tölt el minket, hogy egyre többen kezditek felfefezni ezt az igazán egzotikus országot. A sokszínű Burma (a maga természeti kincseivel, látnivalóival, érintetlen szigetvilágával, és lenyűgöző tengerpartjaival) összehasonlíthatatlanul autentikusabb, mint az összes többi környező ország. Hagyd, hogy elvarázsoljunk!

S. F. Lar Thu
Idegenvezető, Mianmar

Még tisztán emlékszem az első csoportomra, hogy vezettem körbe Őket Burmában. 1996-ot írtunk, azóta dolgozom idegenvezetőként. A kötelező nevezetességek lenyűgözték az első ide utazókat, Ők pedig a helybelieket. Ma sincs ez másképp, azonban túráim során a klasszikus látnivalókat, egyedi, speciális útvonalakkal egészítem ki, amik eddig rejtve maradtak az ide látogatók kíváncsi szemei elöl. Olyan autentikus helyszíneket keresünk fel, amik még újdonságnak számítanak, ahol részese lehetsz a szegényes, ám de annál barátságosabb mianmari mindennapoknak, így azok számára is fantasztikus élményt nyújtanak, akik sokadjára látogatnak ebbe a varázslatos országba. Ezek az élmények ihlették meg bennem, hogy magam is megörökítsem a nem mindennapi pillanatokat, és átadjak valamit az országot övező misztikumból. Mára, számos díjjal és kitüntetéssel a hátam mögött a Mianmári Fotográfiai Társaság tagjaként vezetem fotós túráimat, elsősorban magyar, angol, ausztrál és maláj csapatoknak. Remélem, hogy Téged is vendégeim között köszönthetlek, és egy éltre szóló utazás élményét adhatom át!

Kontakt

Ha máris beindult a fantáziád és szeretnél jelentkezni a fotótúrára, vagy még több részletre vagy kíváncsi, töltsd ki ezt a rövid űrlapot! Hamarosan felkeresünk a megadott telefonszámon és készséggel állunk rendelkezésedre bármilyen kérdésben, ami közelebb visz Téged ehhez a fantasztikus élményhez.

Ha máris beindult a fantáziád és szeretnél jelentkezni a fotótúrára, vagy még több részletre vagy kíváncsi, töltsd ki ezt a rövid űrlapot! Hamarosan felkeresünk a megadott telefonszámon és készséggel állunk rendelkezésedre bármilyen kérdésben, ami közelebb visz Téged ehhez a fantasztikus élményhez.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Kapcsolat-
felvételi űrlap

Elérhetőségeink

Keress minket akár most azonnal, emailben vagy telefonon is várjuk érdeklődésedet.

 

+3630 396 0313

info@varazslatosmianmar.com

Elérhetőségeink

+3630 396 0313

info@varazslatosmianmar.com